zaterdag 9 maart 2013

El día de la mujer: buen vivir en puur genieten

¡Hola a todos!

Dit korte blogbericht gaat over die mysterieuze "werkdag" uit mijn vorig bericht. Zet je schrap voor één van de tot nu toe zwaarste werkdagen in Ecuador... Zoals ze hier hun eten klaarmaken met een grote korrel zout te nemen!

Vandaag, 8/03/2013, is het in Ecuador día de la mujer. Voor alle vrouwen onder ons bij deze: ¡Feliz día!
Vandaag was echter ook een werkdag als een ander. Lectoren moeten lesgeven, studenten moeten naar de ISPED en wij werkten weer een dagje aan onze gids rond coöperatief leren. De vrouwelijke lectoren waren toch niet van plan om deze dag zomaar voorbij te laten gaan, dus planden ze woensdag al (de dag waarop alle studenten van de ISPED op stage zijn) een uitstapje! En aangezien wij ook vrouwen zijn, mochten we mee! Om 8 uur zaten we op de bus richting Chachimbiro, ongeveer een uur buiten Ibarra, waar we tot 14 uur bleven om er te zwemmen. De aguas termales hadden heerlijk warm én natuurlijk water! Op sommige plaatsen was het water zelfs te warm om er lang in te zitten.


Ter plaatse aten we ons eten (frietjes, rijst, een stuk vlees, een beetje groenten en twee spiegeleieren) in topsnelheid op, waarna we terug de bus op stapten richting San Pablo. Omwille van de 'verloren' werkdag wouden we blijven slapen op de ISPED, zodat we na de schooluren nog wat konden doorwerken in ons kamertje. Van werken is er uiteindelijk niks meer in huis gekomen. We zorgden dat we een tweede tafeltje in ons kamertje hadden en kochten in San Pablo enkele zaken waarmee we onze buikjes konden vullen. We speelden eerst nog een partijtje voetbal met de twee zoons van de secretaresse van Ramiro (die op de ISPED woont) en maakten dan een heerlijke maaltijd om onze dag vol rust en relax-momenten af te sluiten. Puur genieten!

Kijk en wees vooral heel jaloers:

Verse limonade, verse fruitsla, sneetjes brood en chocolade! En we hadden nog genoeg over om er deze week nog een keertje van te eten!
's Ochtends konden we wat langer uitslapen en genoten we opnieuw van een uitgebreid ontbijt. We vlogen erin, helemaal klaar voor een nieuwe werkdag waarin we onze opgelopen achterstand volledig inhaalden, ondanks de vele internetproblemen.


En zo vieren ze in Ecuador dus el día de la mujer! Hint, hint, ... België??
Volledig verdiend, als je  het mij vraagt, want dinsdag gingen we helemaal naar Ibarra voor de dansles om daar voor gesloten deuren te staan. Een dagje rust konden we dus wel gebruiken!

¡Hasta luego!

Zoë

2 opmerkingen:

  1. Over welke speciale dag gaat het dan in Ecuador?
    Bij mijn weten is er bij ons toch voor bijna elke gelegenheid een feest-of verlofdag ingelast?
    Daar is het blijkbaar wel de moeite genoeg om er voor naar een tropisch zwemparadijs te trekken...
    Zoen
    Mam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dag,
    ja jaloers op je eten! ja jaloers op je tropische activiteit! want hier komt er weer sneeuw en kou!
    annemie

    BeantwoordenVerwijderen